Friday, 6 November 2009

Fondswerver en avonturier roeit de Atlantische Oceaan over om aandacht te vragen voor moderne slavernij

.
Om de door de VN erkende Internationale dag van de afschaffing van de slavernij kracht bij te zetten, roeit de jonge acteur Peter Gadiot de Atlantische Oceaan over in een poging het wereldrecord te breken en zo de aandacht te vestigen op het probleem van wereldwijde slavernij en mensenhandel.

Peter Gadiot

Londen, Verenigd Koninkrijk – Acteur Peter Gadiot roeit de Atlantische Oceaan over om aandacht te vragen voor het probleem van de moderne slavernij. Hij hoopt de oversteek van La Gomera op de Canarische Eilanden naar Antigua in de Caraïben in een recordtijd van minder dan 33 dagen af te leggen.

Dit project zet bovendien de door de VN erkende Internationale dag van de afschaffing van de slavernij (2 december) kracht bij; deze dag valt tijdens de laatste voorbereidingen voor de oversteek. Peter Gadiot en zijn crew zullen op zondag 6 december 2009 aan de oversteek beginnen.

De bijna 5000 km lange reis is een enorme fysieke uitdaging; alle crewleden roeien gedurende 24 uur per dag in een continu ritme van 2 uur op, 2 uur af – zodat de boot tijdens de gehele oversteek niet stil komt te liggen - in een poging het huidige wereldrecord van 33 dagen te verbreken.

De crew, die mogelijk naakt zal moeten roeien om zoutzweren te voorkomen, zal te maken krijgen met blaren, slecht weer en haaien. Bovendien zullen ze het tijdens de oversteek moeten stellen zonder toiletvoorzieningen en gekookt voedsel.

De 10-koppige crew is samengesteld door de kapitein, Ian Couch; één van de enige drie mannen ter wereld die zowel de Atlantische als de Indische Oceaan heeft overgeroeid.

"Tijdens mijn reizen naar diverse landen in de wereld heb ik met mijn eigen ogen gezien wat de effecten zijn van moderne slavernij. Daarom wil ik heel graag iets grootst doen om aandacht te vragen voor dit probleem," aldus Peter die het project “Rowing Against Slavery” heeft genoemd.

Peter, die zelf geen roeiervaring heeft, wil het probleem onder de aandacht te brengen om zo mee te helpen aan de bestrijding van deze verderfelijke en mensonterende misdaad. De campagne wordt gesteund door organisaties die strijden tegen slavernij en uitbuiting in al zijn vormen, waaronder Anti-Slavery International en Fairtrade Foundation and Help the Children.

Het probleem van moderne slavernij:
  • De VN schat dat wereldwijd 12,3 miljoen mensen als slaaf worden gebruikt.
  • Mensenhandel is een moderne tragedie; het is de snelst groeiende vorm van slavernij en een illegale industrie waarin miljarden euro's omgaan.
  • De belangrijkste vormen van uitbuiting zijn gedwongen arbeid, schuldslavernij en mensenhandel.
“Iedereen zal ontzag hebben voor de enorme fysieke uitdaging die Peter en zijn crewgenoten zichzelf hebben opgelegd, maar wat nog indrukwekkender is, is dat Peter zijn moed inzet in solidariteit met de miljoenen mensen die over de hele wereld als slaaf worden gebruikt.

Peter zal aandacht vragen voor de vrijheidsstrijd van de schuldslaven in Zuid-Azië, voor de pogingen van huishoudelijk personeel om wereldwijd wettelijke bescherming te krijgen en voor de roep om scholing door miljoenen kinderen die tegen hun wil gedwongen worden te werken. Wat hij doet, zou over alle oceanen moeten weerklinken, opdat de leiders, door wiens gebrek aan optreden dergelijk onrecht blijft bestaan, zich zouden schamen.”

Aldus Aiden McQuade, directeur van Anti-Slavery International (opgericht in 1839)

Bedrijven en personen die het project willen sponsoren of een bedrag willen doneren om zo het project te steunen en geld in te zamelen voor instellingen tegen slavernij, kunnen terecht op de website van het project: http://www.rowingagainstslavery.org. Donaties van goederen en diensten zijn eveneens zeer welkom.

Over Peter Gadiot

Peter Gadiot is half Mexicaans, half Nederlands. Hij is opgegroeid in Sussex in het Verenigd Koninkrijk en heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht vele verschillende landen - hij is een echte wereldburger.

Hij heeft een opleiding gevolgd aan het gerenommeerde Drama Centre London (bekende oud-studenten zijn: Colin Firth, Paul Bettany en Pierce Brosnan) en is in de zomer van 2008 afgestudeerd. Hij speelt in de Britse tv-komedie, “My Spy Family” en heeft de mannelijke hoofdrol in de nieuwe speelfilm “13Hrs”. http://www.petergadiot.com

Verdere informatie over Peter en informatie over de 10 crewleden, die allen voor hun eigen goede doel roeien, kunt u vinden op de website van de crew die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Neem voor meer informatie contact op met:

Peter Gadiot
Rowing Against Slavery
+44 (0)777 606 3653

rowingagainstslavery@gmail.com
http://www.rowingagainstslavery.org
http://www.twitter.com/RAgainstslavery

Aangeboden door: WorldWidePR.net
.

No comments:

Post a Comment

ShareThis